Sočni banana split kolač bez pečenja

Kako nam je vrijeme sve toplije, volimo da su nam deserti sve hladniji! Još kad tome dodamo i činjenicu da se kolač ne peče, onda ste sigurni da je ovo pravi izbor za vas.
Zbog svoje kremaste i bogate strukture i zbog svih sastojaka u kojima uživate u sladolednom voćnom kupu “Banana split”, ovaj kolač će se sigurno više puta naći na vašem stolu.

Za posudu za pečenje torti promjera 28cm potrebno vam je:
  • ·         250 g mljevenog petit keksa
  • ·         100 g otopljenog margarina
  • ·         200 g krem sira
  • ·         100 g šećera u prahu
  • ·         5 banana (narezanih na kolutilće)
  • ·         250 ml vrhnja za šlag
  • ·         Ribana čokolada (po želji)

Postupak pripreme:

  • 1     Mljevenom petit keksu dodajte otopljeni margarin i promiješajte.

  • 2.      Smjesu dobro utisnite u površinu posude za pečenje torti. Stavite u hladnjak

  • 3.      U posudu dodajte krem sir i šećer u prahu

  • 4.      Miksajte pet minuta dok ne postane kremasto

  • 5.      Smjesu premažite preko keksa

  • 6.      Po smjesi od sira posložite narezane banane

  • 7.      Izrađeni šlag premažite preko cijelog kolača i gore naribajte čokoladu (po želji)

  • 8.      Kolač ostavite u hladnjaku 2 sata kako bi se svi slojevi stisnuli

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Top 5 modela naočala ovog ljeta!

Jednostavni trikovi da stilizirate punđu u ljetnim danima