Sočni banana split kolač bez pečenja
Kako nam je vrijeme sve toplije, volimo da su nam deserti sve hladniji! Još kad tome dodamo i činjenicu da se kolač ne peče, onda ste sigurni da je ovo pravi izbor za vas.
Zbog svoje kremaste i bogate strukture i zbog svih sastojaka u kojima uživate u sladolednom voćnom kupu “Banana split”, ovaj kolač će se sigurno više puta naći na vašem stolu.
Za posudu za pečenje
torti promjera 28cm potrebno vam je:
- · 250 g mljevenog petit keksa
- · 100 g otopljenog margarina
- · 200 g krem sira
- · 100 g šećera u prahu
- · 5 banana (narezanih na kolutilće)
- · 250 ml vrhnja za šlag
- · Ribana čokolada (po želji)
Postupak pripreme:
- 1 Mljevenom petit keksu dodajte otopljeni margarin i promiješajte.
- 2. Smjesu dobro utisnite u površinu posude za pečenje torti. Stavite u hladnjak
- 3. U posudu dodajte krem sir i šećer u prahu
- 4. Miksajte pet minuta dok ne postane kremasto
- 5. Smjesu premažite preko keksa
- 6. Po smjesi od sira posložite narezane banane
- 7. Izrađeni šlag premažite preko cijelog kolača i gore naribajte čokoladu (po želji)
- 8. Kolač ostavite u hladnjaku 2 sata kako bi se svi slojevi stisnuli
Primjedbe
Objavi komentar