Izrada prirodnog sapuna

Prirodni ili bio-sapuni se mogu sve češće pronaći na policama dućana. Glavna karakteristika bio sapuna je prirodna izrada koja isključuje dodavanje boja, konzervansa, aditiva, mirisa i parfema.

Prirodni sapun se može još dodatno obogatiti prirodnim dodacima i prilagoditi vašoj koži. Inače se pranje lica i tijela sapunom preporučuje za one sa mladom, zdravom i masnijom kožom, jer svi sapuni (bez obzira kako je napravljen) isušuje kožu. Sapunska baza je osnova svih recepata za izradu sapuna.
Ona je bez boje i mirisa, a ponaša se jednako kao običan sapun – pjeni se i čisti od nečistoća, te se možu odmah koristiti kao sapun ili koristiti kao bazu za izradu „svog“ bio sapuna.
Recept za izradu prirodnog sapuna:
Sastojci:
  • 200 gr dječjeg sapuna ili sapunske baza
  • 4 žlice limunovog soka
  • 250 ml hidrolita (prema tipu kože)
  • 3 žlice usitnjenog suhog bila (prema tipu kože)
  • 15 kapi bademovog ulja
  • 10 kapi eteričnog ulja (prema tipu kože)
Priprema:
Sapun naribati i zagrijati na laganoj vatri te dodati limunov sok i hidrolat. Miješati drvenom žlicom dok ne nastane gusta smjesa. Ostaviti da se ohladi 10 minuta i zatim dodati suho bilje i ulja. Oblikovati nekoliko sapuna, omotati ih u foliju i ostaviti na toplom. Nakon 3-4 sata foliju odmotati i navlaženim rukama oblikovati sapune.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sočni banana split kolač bez pečenja

IZLIJEČITE SINUSNU INFEKCIJU ZA SAMO 20 SEKUNDI: Napravite ovaj domaći napitak i gledajte ČUDO!

Zaštita bilja od gusjenica