Prhki i mirisni: Cimet keksići


Sastojci:
400 g brašna,
200 g šećera,
200 g hladnog maslaca,
1-2 kašike limunovog soka,
1 limun, rendana korica,
2 jaja.
Premaz od cimeta:
1 vrećica mljevenog cimeta,
150 g šećera,
100 g maslaca,
1 kašika ruma.
Priprema:
  1. Prosijati brašno pa ga staviti u multipraktik. Dodati, maslac i šećer i mutiti da se maslac razbije u sitnije komadiće.
  2. Dodati 2 jaja, mutiti i izrendati koricu 1 limuna i iscijediti sok, ali dodati samo 1 kašiku. Ponoviti mućenje, samo da se sve poveže.
  3. Formirati keksiće i peći ih.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jednostavni trikovi da stilizirate punđu u ljetnim danima

Sočni banana split kolač bez pečenja

KAKO ZATEGNUTI BRADU I RIJEŠITI SE DOSADNOG PODBRATKA