Njega kućnog bilja


Kućne biljke je moguće održavati zdravima i lijepima uz pomoć nekoliko savjeta. Koja je najbolja njega kućnog bilja? Takve je biljke najbolje zalijevati kišnicom, ali ako se koristi voda iz slavine, potrebno je ostaviti ju da stoji nekoliko dana na sobnoj temperaturi da bi se stigla zagrijati i da bi sve kemikalije pale na dno.


Njega kućnog bilja
Budući da je škrob zbog svoje hranjivosti potreban biljkama, savjetuje se da se nakon kuhanja tjestenine ili krumpira ohladi i sačuva voda, nakon čega se može ponuditi biljkama
Biljke su živa bića i poput većine ljudi ne vole samoću, pa ih je dobro složiti u grupe. Kako bi se pobrinuli da će biljke imati sve potrebne uvjete kao što bi imale u staklenicima, potrebno ih je redovito vlažiti uz pomoć prskalice. Tako će se održati ugođaj staklenika.
Jednom kada pronađete mjesto za biljku, nije ju dobro micati, ali ju zato treba redovito okretati da ne bi naginjala prema svjetlu i da bi mogla jednoliko rasti.
Zimi se biljke ne smiju ostavljati preko noći na prozorskim daskama, osim ako nemate rolete jer se u protivnom upravo na tom mjestu zadržava hladni zrak zbog čega biljke mogu umrijeti.
Afričke ljubice su poznate biljke koje mnogima ne uspiju jer nisu svjesni da ne podnose mokro lišće. Treba ih zalijevati tako što ćete ih preko noći uroniti u lonac s vodom kako bi upile vode koliko im je potrebno. Sljedeće jutro pustite lonac da se ocijedi.

Afričke ljubice vole sunce i u slučaju nedostatka sunčeve svjetlosti možete ih staviti ispod stolne lampe.
Paprati su još jedna vrsta kućnog bilja koje mnogi vole imati u svom domu. Njima možete vratiti zdravlje tako da ih jednom mjesečno zalijete kavom ili razrijeđenim crnim čajem.
Problem je kada morate izbivati nekoliko dana, a jasno je kako većina kućnog bilja traži puno njege. Ako ne možete naći nikoga tko bi se mogao brinuti za vaše biljke, dobro je natopiti stari ručnik s nekoliko cm hladne vode. Provjeri se jesu li rupe za otjecanje vode dovoljno velike nakon čega se biljke slože na ručnik.
Prekomjerno zalijevanje nije dobro kao ni premalo zalijevanje. Sve ovisi o tome kolika je vlažnost u kojem dijelu sobe jer svaka biljka zahtijeva drugačiji režim zalijevanja. Zbog toga je dobro prilikom kupovine saznati sve potrebne informacije o njezi kućnog bilja.
Ponekad tijekom održavanja problem predstavlja lišće kućnih biljaka, a ako ga želite održati sjajnim dovoljno je prebrisati lišće krpicom na koju ste prije toga kapnuli malo glicerina.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sočni banana split kolač bez pečenja

IZLIJEČITE SINUSNU INFEKCIJU ZA SAMO 20 SEKUNDI: Napravite ovaj domaći napitak i gledajte ČUDO!

Zaštita bilja od gusjenica