Proljeće na stolu: Rižoto s tikvicama i puretinom
Sastojci:
250 g purećeg filea,
250 g riže,
300 g tikvica,
100 g mladog luka,
100 g crvene paprike,
2 kokošja temeljca za jela,
50 g maslaca,
20 g sira ribanca,
so, biber,
1 kašičica bijelog luka u granulama,
svježi peršun.
Priprema:
- Pureći file narežite na kockice, malo posolite, pobiberite i ostavite da odstoji dok narežete povrće.
- Mladi luk narežite na komadiće, papriku i tikvice na kockice.
- Temeljac za podlijevanje pripremite tako da u litru kipuće vode dodate povrtni temeljac i otopite ga.
- Na pola količine maslaca popržite puretinu, zatim dodajte papriku, mladi luk pa tikvice. Sve zajedno kratko popecite, dodajte rižu pa podlijevajući temeljcem nastavite kuhati na laganoj vatri.
- Dodajte bijeli luk u granulama i po potrebi posolite. Kad je riža al dente, maknite s vatre, dodajte ostatak maslaca, naribani sir i nasjeckani peršun.
Primjedbe
Objavi komentar