Štrudla sa šumskim voćem





Sastojci:

ü  paket kora za savijaču
ü  jaja
ü  velikih kašika griza
ü  vrhnja
ü  malo ulja
ü  20 g maslaca
ü  1 dl mlijeka
ü  500 g smrznutog šumskog voća
ü  malo mljevenog šećera za posipanje

Priprema:

1.
U posudi izmiješati jaja, šećer, griz, vrhnje, prašak za pecivo, vanilin šećer i ulje

2.
Za svaku rolu izdvojiti po tri kore i krenuti sa slaganjem. Kora se stavi na dasku / masni papir i cijela se premaže smjesom koju smo napravili. Prekrijemo je drugom korom i ponovimo postupak. Kada smo stavili treću koru, po njoj rasporedimo malo premaza i poslažemo šumsko voće. Rubove kora premažemo vrhnjem i po cijeloj površini lagano posipamo šećerom. Sve to zarolamo i slažemo u tepsiju u koju smo stavili masni papir. Isti postupak ponovimo još dva puta. 
3.
Potom otopimo na laganoj vatri maslac i mlijeko i premažemo štrudlu koju onda stavimo u pećnicu koju smo prethodno ugrijali na 180 C. Svakih 5 minuta vadimo štrudlu  i premazujemo mlijekom i maslacem. Štrudlu vadimo kada lijepo porumeni. Pustimo da se malo ohladi, pospemo šećerom u prahu i uživamo. Možemo dodati još i kuglicu sladoleda od vanilije, ali nije nužno.




Uživajte!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sočni banana split kolač bez pečenja

IZLIJEČITE SINUSNU INFEKCIJU ZA SAMO 20 SEKUNDI: Napravite ovaj domaći napitak i gledajte ČUDO!

Zaštita bilja od gusjenica