Štrudla sa šumskim voćem
Sastojci:
ü 1 paket kora za savijaču
ü 2 jaja
ü pola vrećice praška za pecivo
ü 5 velikih kašika griza
ü 2 vrhnja
ü malo ulja
ü 20 g maslaca
ü 1 dl mlijeka
ü 500 g smrznutog šumskog voća
ü malo mljevenog šećera za posipanje
ü 2 vanilin šećera
Priprema:
1.
U posudi izmiješati jaja, šećer, griz, vrhnje,
prašak za pecivo, vanilin šećer i ulje
2.
Za svaku rolu izdvojiti po tri kore i krenuti
sa slaganjem. Kora se stavi na dasku / masni papir i cijela se premaže smjesom
koju smo napravili. Prekrijemo je drugom korom i ponovimo postupak. Kada smo
stavili treću koru, po njoj rasporedimo malo premaza i poslažemo šumsko voće.
Rubove kora premažemo vrhnjem i po cijeloj površini lagano posipamo šećerom.
Sve to zarolamo i slažemo u tepsiju u koju smo stavili masni papir. Isti
postupak ponovimo još dva puta.
3.
Potom otopimo na laganoj vatri maslac i
mlijeko i premažemo štrudlu koju onda stavimo u pećnicu koju smo
prethodno ugrijali na 180 C. Svakih 5 minuta vadimo štrudlu i
premazujemo mlijekom i maslacem. Štrudlu vadimo kada lijepo porumeni.
Pustimo da se malo ohladi, pospemo šećerom u prahu i uživamo. Možemo dodati još
i kuglicu sladoleda od vanilije, ali nije nužno.
Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar