Piletina iz rerne
Sastojci:
ü
3 komada pilećih
prsa (isječenih na trakice)
ü
¼ šolje maslaca
ü
1 šolja brašna
ü
½ šolje krušnih
mrvica
ü
1 kašikica soli
ü
1 kašikica bijelog
luka u prahu
ü
½ kašikice bibera
ü
2 kašikice crvene
paprike
ü
Isjeckan peršun (za
ukras)
ü
Umak
Upute:
1.
Stavite trakice od
piletine u posudu sa mlijekom da odstoji 20-30 min.
2.
Zagrijte pećnicu 200oc
3.
Isjeckajte maslac na
kockice i stavite u tepsiju u kojoj ćete peći, a zatim otopite maslac u
predhodno zagrijanoj pećnici.
4.
Razmažite maslac
tako da nema suhog mjesta na tepsiji.
5.
Dodajte krušne
mrvice, brašno, bijeli luk u prahu, biber i papriku u jednu vrećicu.
6.
Otresite ostatke
mlijeka sa pletine i stavite pola piletine u vrećicu a zatim zatvorite i
protresite.
7.
Posložite prekrivenu
piletinu na papir za pečenje ostavljajući prostora između svake trakice.
8.
Pecite piletinu
10-12 min a zatim prevrnite i pecite jos 10-12 min.
9.
Ako je potrebno
pecite dodatnih 5 min ali pazite da se piletne ne isuši.
10.
Izvadite iz rerne i
poslužite uz sos.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar