Piletina iz rerne

Sastojci:

ü 3 komada pilećih prsa (isječenih na trakice)
ü ¼ šolje maslaca
ü 1 šolja brašna
ü ½ šolje krušnih mrvica
ü 1 kašikica soli
ü 1 kašikica bijelog luka u prahu
ü ½ kašikice bibera
ü 2 kašikice crvene paprike
ü Isjeckan peršun (za ukras)
ü Umak

Upute:

1.
Stavite trakice od piletine u posudu sa mlijekom da odstoji 20-30 min.

2.
Zagrijte pećnicu 200oc

3.
Isjeckajte maslac na kockice i stavite u tepsiju u kojoj ćete peći, a zatim otopite maslac u predhodno zagrijanoj pećnici.

4.
Razmažite maslac tako da nema suhog mjesta na tepsiji.

5.
Dodajte krušne mrvice, brašno, bijeli luk u prahu, biber i papriku u jednu vrećicu.

6.
Otresite ostatke mlijeka sa pletine i stavite pola piletine u vrećicu a zatim zatvorite i protresite.

7.
Posložite prekrivenu piletinu na papir za pečenje ostavljajući prostora između svake trakice.

8.
Pecite piletinu 10-12 min a zatim prevrnite i pecite jos 10-12 min.

9.
Ako je potrebno pecite dodatnih 5 min ali pazite da se piletne ne isuši.

10.
Izvadite iz rerne i poslužite uz sos.


PRIJATNO!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sočni banana split kolač bez pečenja

IZLIJEČITE SINUSNU INFEKCIJU ZA SAMO 20 SEKUNDI: Napravite ovaj domaći napitak i gledajte ČUDO!

Zaštita bilja od gusjenica