Kako se podmladiti šminkom uz par jednostavnih trikova



Šminka je poput vremeplova. Bilo kakav profesionalni šminker će vam reći da pravilno primijenjena šminka može da vam pomogne da izgledate znatno mlađe.Ali ne shvataju svi da šminka može da ima i suprotan efekat. Zato vam predstavljamo nekoliko tehnika koje će vam pomoći da izgledate mlađe, ali i one koje će dodati godine.

RUMENILO
Izražene jagodice čine da lice izgleda više aristokratski ali one mogu i da vas učine starijim. Ako vam je potrebno da izgledate starije iz nekog razloga, potamnite jagodične kosti braonkastocrvenom poput Viktorije Bekam.
Kao što vas tamne nijanse na obrazima čine starijim, tako ćete zbog svijetlog rumenila izgledati mlađe. Mlado lice uvijek sija nježnom crvenom bojom. Izaberite osvježavajuće nijanse (ružičasta, boja breskve) i nanesite visoko na jagodice, a zatim utrljajte kap sjaja za usne preko njega. Ovu tehniku često koristi Sara Džesika Parker.
PUDER
Holivudski majstori šminke kažu da primjena debelog sloja pudera i pravljenja maske od šminke znači da ćete nabaciti nekih 20 dodatnih godina na vaše lice. Kozmetika se nakuplja u svakoj pori i bori, naglašavajući sve nepravilnosti. Pritom pretvara lice u beživotnu masku.
Ako želite da izgledate mlado, zaboravite na slojeve u korist laganih tečnih pudera koji hidriraju kožu. Primijenite ih prstima, a ako imate veoma suhu kožu, pomiješajte puder sa hidratantnom kremom prije upotrebe, kao što radi Šeron Stoun.
KOMBINACIJA KARMINA I SJENKE
Mat karmin i tamne sjenke dodaju godine i ističu bore. Ne idite u krajnost i ne bacajte novac na svjetlucavu šminku - intenzivan sjaj će, takođe, naglasiti neravnine na koži.
Mekani sjaj satena pomalo rasipa svjetlost i omekšava bore. Satenske nijanse će dati mladalački sjaj vašem izgledu, a zahvaljujući karminu sa vlažnim sjajem usne će izgledati svežije i veće, kao kod Dženifer Lopez.
KREJON
Popularnost "zadimljenog pogleda" ne jenjava, pa su sve dame počele da obožavaju intenzivne boje i tamne olovke oko oka. Ova tehnika svakako izgleda impresivno, ali ako pretjerujete sa crnim ajlajnerom, to će vas učiniti mnogo starijom i naglasiti crvenilo očiju.
Svijetle olovke oči čine mlađim, bjeljim, budnijim, naglašava ih i skreće pažnju na njih. Zato bi prije trebalo da slijedimo primjer Dženifer Aniston.
SJAJ ZA USNE
Kada nanesete sjaj za usne na cijela usta, izgledate starije bez obzira koliko ste mladi. Pritom može da izgleda aljkavo: može da se nakupi na uglovima usana ili razmaže izvan kontura usana. Starije žene, kada nanesu sjaj za usne po cijeloj površini usta, samo naglase bore oko usta.
Zato poslušajte savjet Anđeline Džoli: stavljajte sjaj za usne samo na sredini donje usne, pa će izgledati svežije, ali će takođe pomoći da se stvori optička varka punijih usana.

PRAVILA U ŠMINKANJU


Izgledaćete starije ako stavite:
* braon karmin
* previše svijetli puder
* crni ajlajner
* plavu sjenku za oči

Trikovi da izgledate mlađe:
* svijetla sjenka u unutrašnjem uglovima očiju i ispod obrva
* ružičasta, breskva i koralni ružičasta boja za rumenilo
* zlatni bronzer, primijenjen na viličnu kost i vrat

* dobro uvijene trepavice 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sočni banana split kolač bez pečenja

IZLIJEČITE SINUSNU INFEKCIJU ZA SAMO 20 SEKUNDI: Napravite ovaj domaći napitak i gledajte ČUDO!

Zaštita bilja od gusjenica