Piletina u finom tijestu


Sastojci:

Piletina & marinada:

·         pileća batka
·         2 režnja češnjaka
·         malo limunovog soka
·         2 kašike maslinovog ulja
·         2 grančice svježe majčine dušice
·         so, biber, vegeta


Tijesto:

·         jaja
·         50 g mljevenih zobenih pahuljica
·         50 g glatkog brašna
·         75 g kukuruznog brašna
·         žličica praška za pecivo
·         200 ml mineralne vode
·         grančica majčine dušice
·         so, biber




Priprema:

Piletina & marinada

1.
Pileće batke operite i posušite pa ih natrljajte solju, biberom i vegetom.

2.
Dodajte sitno sjeckani češnjak, limunov sok, ulje i listiće majčine dušice te dobro promiješajte. Ostavite da odstoji na hladnome najmanje 30 min.


Tijesto

1.
Mljevene zobene pahuljice pomiješajte sa obje vrste brašna i praškom za pecivo.

2.
Jaja istucite pjenjačom uz dodatak soli i bibera. Zatim im naizmjence dodajte mješavinu brašna i mineralne vode uz stalno miješanje, pazeći da ne bude grudica.

3.
Na kraju po želji dodajte listiće majčine dušice pa tijesto ostavite da odstoji 30 min u hladnjaku. Kada tijesto odstoji biti će dosta gusto, što je i poželjno jer tada neće moći iscuriti sa mesa.

4.
Batke izvadite iz marinade i lagano otresite suvišnu tekućinu sa njih. Zatim ih dobro uvaljajte u tijesto i stavljajte na zagrijano ulje. Pržite ih na laganoj vatri sa svih strana dok ne dobije lijepu zlatnu boju, a zatim ih izvadite na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.

5.
Od ostatka tijesta možete napraviti ukusne pogačice. Tijestu dodajte još 1-2 žlice kukuruznog brašna kako bi bilo još malo gušće. Žlicom vadite tijesto i stavljajte ga na isto ulje na kojem se pekla piletina oblikujući okrugle pogačice. Pržite ih sa obje strane vrlo kratko, tj. dok ne dobiju lijepu boju, a zatim ih izvadite na kuhinjski papir.

Posluživanje
Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz pogačice i salatu po izboru.
Umjesto pilećih bataka, možete upotrijebiti i pileći file, a ako nemate zobene pahuljice ili ih ne volite, umjesto njih stavite još kukuruznog brašna.

Prijatno!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sočni banana split kolač bez pečenja

IZLIJEČITE SINUSNU INFEKCIJU ZA SAMO 20 SEKUNDI: Napravite ovaj domaći napitak i gledajte ČUDO!

Zaštita bilja od gusjenica