Piletina u finom tijestu
Sastojci:
Piletina & marinada:
·
4 pileća batka
·
2 režnja češnjaka
·
malo limunovog soka
·
2 kašike maslinovog ulja
·
2 grančice svježe majčine dušice
Tijesto:
·
2 jaja
·
50 g mljevenih zobenih pahuljica
·
50 g glatkog brašna
·
75 g kukuruznog brašna
·
žličica praška za pecivo
·
200 ml mineralne vode
·
grančica majčine dušice
·
so, biber
Priprema:
Piletina & marinada
1.
Pileće batke operite i
posušite pa ih natrljajte solju, biberom i vegetom.
2.
Dodajte sitno sjeckani
češnjak, limunov sok, ulje i listiće majčine dušice te dobro promiješajte.
Ostavite da odstoji na hladnome najmanje 30 min.
Tijesto
1.
Mljevene zobene
pahuljice pomiješajte sa obje vrste brašna i praškom za pecivo.
2.
Jaja istucite pjenjačom
uz dodatak soli i bibera. Zatim im naizmjence dodajte mješavinu brašna i
mineralne vode uz stalno miješanje, pazeći da ne bude grudica.
3.
Na kraju po želji
dodajte listiće majčine dušice pa tijesto ostavite da odstoji 30 min u
hladnjaku. Kada tijesto odstoji biti će dosta gusto, što je i poželjno jer tada
neće moći iscuriti sa mesa.
4.
Batke izvadite iz
marinade i lagano otresite suvišnu tekućinu sa njih. Zatim ih dobro uvaljajte u
tijesto i stavljajte na zagrijano ulje. Pržite ih na laganoj vatri sa svih
strana dok ne dobije lijepu zlatnu boju, a zatim ih izvadite na kuhinjski papir
da upije suvišnu masnoću.
5.
Od ostatka tijesta
možete napraviti ukusne pogačice. Tijestu dodajte još 1-2 žlice kukuruznog
brašna kako bi bilo još malo gušće. Žlicom vadite tijesto i stavljajte ga na
isto ulje na kojem se pekla piletina oblikujući okrugle pogačice. Pržite ih sa
obje strane vrlo kratko, tj. dok ne dobiju lijepu boju, a zatim ih izvadite na
kuhinjski papir.
Posluživanje
Ovako pripremljenu
piletinu poslužite uz pogačice i
salatu po izboru.
Umjesto pilećih bataka, možete upotrijebiti i pileći file, a ako nemate zobene pahuljice ili ih ne volite, umjesto njih stavite još kukuruznog brašna.
Umjesto pilećih bataka, možete upotrijebiti i pileći file, a ako nemate zobene pahuljice ili ih ne volite, umjesto njih stavite još kukuruznog brašna.
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar