Kako prirodno izbijeliti zube?

Biste li željeli imati lijepe i bijele zube, bez da potrošite puno novca na skupe stomatološke intervencije? Dobra vijest je da i prirodna sredstva mogu pomoći izbjeljivanju zubi.
Međutim, skupe stomatološke intervencije opravdane su u slučaju da je potrebno liječiti zub ili zube. Donosimo vam nekoliko savjeta kako prirodno izbijeliti zube te pokazati osmijeh na kojem će vam mnogi zavidjeti. 
Soda bikarbona i limun
Smjesa sode bikarbone i limuna prirodni je izbjeljivač zuba, ujedno vrlo jeftin i jednostavan za napraviti. Ovo je omiljeno prirodno sredstvo za izbjeljivanje zuba poznatog doktora Oz-a.
Za smjesu je potrebno nekoliko žličica sode bikarbone i limunovo sok(dovoljno da bi se formirala ujednačena smjesa). Ovom smjesom namažite zube u debelom sloju i ostavite da djeluje 1 minutu (ne više), a zatim isperite zube. Ova smjesa je potpuno prirodna, ali postupak primjenjujte najviše tri puta mjesečno jer može oštetiti caklinu.
Iskustvo s foruma:”Već par mjeseci koristim mješavinu sode bikarbone, morske soli, čajevca a uskoro ću tome dodati i prah nima. Za sada nemam nikakvih nuspojava, i puno sam zadovoljnija nego prije kada sam zube prala pastama.”

Pasta za zube s jagodama iz domaće radinosti

Približava se sezona jagoda (koje prati “dobar glas” da izbjeljuju zube, zbog malinske kiseline koju sadrže). Pastu za zube od sode bikarbone i jagoda možete napraviti sami i koristiti je za svakodnevnu oralnu higijenu (soda bikarbona će dodatno izbijeliti zube i izbjeći ćete kemikalije iz industrijskih pasti). Budući da ne sadrži konzervanse, pohranite je u hladnjak i potrošite u roku od sedam dana.
Potrebni sastojci za izradu paste:
  • 2 žlice sode bikarbone
  • 10-tak jagoda
  • Voda (po potrebi)
Jagode i sodu bikarbonu, s malo vode, izmiksajte u blenderu. Dodajte dovoljno vode dok se ne formira gusta smjesa, slične konzistencije poput paste za zube. U pastu možete dodati i druge biljne sastojke, po želji (na primjer prah neem-a, koji sprječava nastanak karijesa i izbjeljuje zube ili nekoliko kapi eteričnog ulja čajevcamente ili kadulje koji čuvaju zdravlje desni).
Pohranite pastu u kutiju s poklopcem, dobro zatvorite i potrošite najkasnije do sedam dana. Ovu pastu za zube možete koristiti svakodnevno za higijenu zuba.

Kurkuma za izbjeljivanje zubi

Ako vam se navedeni sastojci ne sviđaju, onda je vrijeme da isprobate nešto potpuno novo – kurkumu. Kako biste napravili pastu za prirodno izbjeljivanje zubi. bit će vam potrebni sljedeći sastojci:
  • 2 žličice kokosovog ulja
  • 2 čajne žličice sode bikarbone
  • 4 žlice kurkume u prahu
Sastojke je potrebno miješati sve dok ne postanu gusta pasta jednolične teksture. Pastu od kurkume možete koristiti kao običnu pastu, dakle, možete je nježno trljati četkicom nekoliko minuta, a nakon pranja potrebno je temeljito isprati kako zube, tako i usnu šupljinu.
Kurkuma će vam pomoći u otklanjanju žutih i smeđih naslaga. Više o djelovanju kurkume na zube doznajte u našem članku – Kurkuma za prirodno izbjeljivanje zubi!
Iskustvo s foruma:”Od prošlog ljeta znam za kurkumu, jer me je nećakinja savjetovala ako želim imati bijele zube. Znam kakvi su joj tada bili zubi, ali nedavno prije Nove godine došla je kod zubara i tada smo se srele. U razgovoru sa zubarom primijetila sam kako su joj zubi sasvim drugačiji, baš prekrasni.
Nismo o tome razgovarali ali me je jedna prijateljica na Facebooku podsjetila na kurkumu ponovno. Recept nije kompliciran, jedino malo pripazite na umjetne zube, ali mislim da ih neće požutjeti. Moja nećakinja stalno koristi kurkumu. Njena majka je davno, kad god bih je vidjela, imala četkicu u ruci i desetak minuta ribala zube bez ikakvih sredstava.”

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sočni banana split kolač bez pečenja

IZLIJEČITE SINUSNU INFEKCIJU ZA SAMO 20 SEKUNDI: Napravite ovaj domaći napitak i gledajte ČUDO!

Zaštita bilja od gusjenica