Zapečeni makaroni sa karfiolom i sirom
Sastojci:
ü 1 manji karfiol
ü 350g makarona
ü 250 gr tvrdog sira
ü 2 dl kisele pavlake
ü 2 cesnja bijelog luka
ü 2 kasike maslinovog ulja
ü 50 gr parmezana
ü so
i biber
Priprema:
1.
U veliki lonac stavite
vodu da proključa pa dodajte makarone i karfiol da se kuhaju.
2.
Kad su makarone do pola
skuhane sklonite sa vatre .Odvojite jednu čašu vode u kojoj su se predhodno kuhale.
3.
Otpornu tavu
namažite sa maslinovim uljem pa u nju stavite makarone i karfiol iskidan na
sasvim male cvjetiće, dodajte so i biber a zatim promještajte.
4.
U drugu posudu stavite
kiselu pavlaku, sir koji ste narendali, sitno isjeckani bijeli luk i čašu vode koju ste ostavili od vode u kojoj su se kuhale makarone a zatim promještajte
5.
Sa gotovim prelivom
prelijte makarone i stavite u zagrijanu rernu na 200
stepeni, 20 minuta. Pri kraj pečenja izvadite makarone i
pospite sa rendanim parmezanom pa vratite na kratko u rernu da se zapeče.
Primjedbe
Objavi komentar