Zapečeni makaroni sa karfiolom i sirom

Sastojci:

ü  manji karfiol
ü  350g makarona
ü  250 gr tvrdog sira
ü  2 dl kisele pavlake
ü  2 cesnja bijelog luka
ü  2 kasike maslinovog ulja
ü  50 gr parmezana
ü  so i biber


Priprema:

1.
U veliki lonac stavite vodu da proključa pa dodajte makarone i karfiol  da se kuhaju. 

2.
Kad su makarone do pola skuhane sklonite sa vatre .Odvojite jednu čašu vode u kojoj su se predhodno kuhale.

3.
Otpornu tavu namažite sa maslinovim uljem pa u nju stavite makarone i karfiol iskidan na sasvim male cvjetiće, dodajte so i biber a zatim promještajte.

4.
U drugu posudu stavite kiselu pavlaku, sir koji ste narendali, sitno isjeckani bijeli luk i čašu vode koju ste ostavili od vode  u kojoj su se kuhale makarone a zatim promještajte

5.
Sa gotovim prelivom prelijte makarone i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni, 20 minuta. Pri kraj pečenja izvadite makarone i pospite sa rendanim parmezanom pa vratite na kratko u rernu da se zapeče.



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sočni banana split kolač bez pečenja

IZLIJEČITE SINUSNU INFEKCIJU ZA SAMO 20 SEKUNDI: Napravite ovaj domaći napitak i gledajte ČUDO!

Zaštita bilja od gusjenica