Supa od pečene mrkve
Sastojci :
ü 500 g mrkve
ü 1 luk
ü 3 češnja
ü 3 kašike maslinovog ulja
ü ½ žličice soli
ü Vegeta i crni biber
ü 1 limenka pelata
ü 1 kašika mljevenog đumbira
ü 120 g grčkog jogurta
ü svježi korijander za posluživanje
Priprema:
1.
Mrkvu ogulite i narežite
na kockice a luk na ploške.
2.
U širu posudu za pečenje
obloženu papirom za pečenje stavite povrće i češnje češnjaka. Zatim posolite,
pospite biberom i nakapajte maslinovim uljem.
3.
Lagano promiješajte i
rasporedite u jedan sloj te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
4.
Pečeno povrće pustite da
se ohladi 10 minuta.
5.
Povrće stavite u posudu
za kuhanje, dodajte pelate, sok limuna i sve usitnite u pire. Umiješajte
jogurt, mljeveni đumbir te po potrebi posolite i dodajte malo vode. Juhu
zagrijte do vrenja.
Posluživanje
Poslužite posutu
narezanim svježim korijanderom te kockicama popečenog kruha.
Savjet
Pečena mrkva i chilli
jako se vole, tako da joj slobono možete dodati malo chilli-a sa
soli.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar