Supa od pečene mrkve

Sastojci :

ü  500 g mrkve
ü  1 luk
ü  3 češnja
ü  3 kašike maslinovog ulja
ü  ½ žličice soli
ü  Vegeta i crni biber
ü  1 limenka pelata
ü  1 kašika mljevenog đumbira
ü  120 g grčkog jogurta
ü  svježi korijander za posluživanje



Priprema:

1.
Mrkvu ogulite i narežite na kockice a luk na ploške.

2.
U širu posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje stavite povrće i češnje češnjaka. Zatim posolite, pospite biberom i nakapajte maslinovim uljem.

3.
Lagano promiješajte i rasporedite u jedan sloj te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.

4.
Pečeno povrće pustite da se ohladi 10 minuta.

5.
Povrće stavite u posudu za kuhanje, dodajte pelate, sok limuna i sve usitnite u pire. Umiješajte jogurt, mljeveni đumbir te po potrebi posolite i dodajte malo vode. Juhu zagrijte do vrenja.

Posluživanje
Poslužite posutu narezanim svježim korijanderom te kockicama popečenog kruha.
Savjet
Pečena mrkva i chilli jako se vole, tako da joj slobono možete dodati malo chilli-a sa soli.

PRIJATNO!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sočni banana split kolač bez pečenja

IZLIJEČITE SINUSNU INFEKCIJU ZA SAMO 20 SEKUNDI: Napravite ovaj domaći napitak i gledajte ČUDO!

Zaštita bilja od gusjenica