Najbolji savjeti za kuhanje!

Prilikom kuhanja mogu se desiti brojne nezgode, a naravno najčešće su baš onda kada ne treba. Pod nezgodama se misli na presoljena jela, pregorena jela, premasna jela, itd. Ukoliko vam se to dogodi, ne brinite, u nastavku slijede najbolji savjeti za kuhanje koji će vas spasiti u svakoj neočekivanoj situaciji.


Za pripremu mnogih kolača i torti potreban je snijeg od bjelanjaka. Svaka prava domaćica zna da ukoliko snijeg ne bude dobre čvrstoće, kolač ili torta neće biti toliko uspješni. Ako vam se dogodi situacija u kojoj koliko god vi miksali, vaš snijeg od bjelanjaka nikako ne postaje čvrst koliko treba, možete si pomoći!
Kada ne možete umutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka, to se događa zbog žumanjka, koji vam je prilikom odvajanja od bjelanjka ostao malo u bjelanjku. Kako bi spasili situaciju, dodajte malo soli ili limunovog soka i bjelanjak će biti čvrst koliko treba.

Pripremate savršeni umak za glavno jelo, koje će jelu dati potpuniji okus, ali prilikom kuhanja su vam se stvorile grudice kojih se ne možete riješiti. Ne brinite, u umak dodajte malo hladnog maslaca, pa sve dobro primiješajte! Grudice će nestati, a umak će dobiti lijepi sjaj.
Ukoliko ste previše začinili jelo, pa je sada ljuto, ublažiti ga možete uz pomoć mlijeka ili vrhnja. Dodajte u jelo malo mlijeka ili vrhnja, a ako se situacija ne popravi uvijek vam može pomoći sos od rajčice. Kako bi ublažili jelo, nikako ga nemojte razrjeđivati s vodom.

Zagorjelo meso je najbolje secirati, što znači da ga izvadite i izrežete na mjestima na kojima je zagorjelo. Nakon toga meso vratite na pečenje, ali na slabiju vatru. Prije serviranja izgorene dijelove odrežite, a meso prelijte umakom po izboru.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sočni banana split kolač bez pečenja

IZLIJEČITE SINUSNU INFEKCIJU ZA SAMO 20 SEKUNDI: Napravite ovaj domaći napitak i gledajte ČUDO!

Zaštita bilja od gusjenica